owczarek niemiecki, owczarek, niemiecki, w potrzebie, owczarek w potrzebie, owczarkowate w potrzebie, owczarek niemiecki w potrzebie, adopcje owczarków, owczarków niemieckich, adopcje, do adopcji, adopcje owczarków niemieckich, owczarki niemeickie do adopcji, owczarki niemieckie, owzarek niemiecki, najlepsze owczarki niemieckie, onki, onek, onków, owczarków, adopcja,
Stary 25-10-2009, 13:37   #1
Anashar
Wredny Admin

Anashar's Avatar

Wyślij wiadomośc poprzez AIM do Anashar
Domyślnie Nowa strona Owczarek w Potrzebie

Witajcie!
Jak pewnie wiecie dawno temu istniała sobie strona OwP, gdzie były ogłaszane psy do adopcji. Niestety tygodniowo miałem do wrzucenia kilkadziesiąt psów i czasowo w końcu przestałem wyrabiać. Studia, praca i jeszcze strony. Jednak każdą wolną chwilę poświęcałem na zbudowanie w pełni zautomatyzowanego serwisu, w którym każdy użytkownik bez większej wiedzy będzie mógł dodać psa do bazy. I w końcu po miesiącach zmudnej i trudnej pracy prawie osiągnąłem ten cel

Jednak aby strona ruszyła znów pełną parą, potrzebuję do pomocy tez innych ludzi. Jedynym warunkiem jest czas i chęć pomocy. Pomoc polega na przerzuceniu wszystkich psów ze starej strony do nowej. Czyli trzeba będzie przekleić opis, tekst i załadować zdjęcia do gotowego formularza. Ja podam potrzebne dane i pokażę jak to zrobić, a zaręczam, że to bardzo prosta sprawa

Niby mógłbym powrzucać tylko aktualne psy do adopcji, ale wiele psów dzięki stronie znalazło dom, i chciałbym, aby ta historia na niej została. To także polepszy szybkie wypromowanie strony co będzie miała duży wpływ na nowe adopcje

Co mogę zaoferować w zamian? Jedynie bezpłatną reklamę na stronie. W latach w których funkcjonowała miała bardzo wysokie notowania i miała kilkaset wyświetleń dziennie, które z dnia na dzień rosły. Więc dla hodowców czy innych osób chcących wypromować swoją stronę, będzie to miłym dodatkiem. Będą także imienne podziękowania na stronie. Pomoc będzie charytatywna, ale myślę, że wśród Was znajdzie się wielu miłośników ONków, którym nie jest obojętny ich los w schroniskach Dlatego licze na Waszą pomoc.

Layout strony jest tymczasowy, jeszcze się zmieni, jest to narazie testowa wersja, można sobie popróbować jej działanie i wrzucanie psów. Można się zarejestrować albo skorzystać z fikcyjnego konta (Login: demo, hasło: demo)

Tutaj wrzucamy nowego psiaka:
http://owp.anashar.net/npies

Tutaj przeglądamy psy do adopcji:
http://owp.anashar.net/psiaki

Jak sami możecie się przekonać, wrzucenie psa to żaden problem Po uzupełnieniu starych adopcji strona zostanie już oficjalnie otwarta i wtedy każdy będzie sam mógł dodawać ogloszenia, a w późniejszym czasie je edytować. Jednak ja jeszcze mam przed sobą dużo pracy aby ulepszyć stronę i dlatego potrzebują ludzi chętnych do pomocy, bo wrzucać psy będzie można lada dzień, a ja w tymc zasie skończę ją dopieszczać

Zainteresowanych pomocą proszę o kontakt na maila: maciej@anashar.net lub w wątku lub na pw
Stary 09-11-2009, 00:10   #2
Anashar
Wredny Admin

Anashar's Avatar

Domyślnie

UWAGA!!!
Wielki start nowej odsłony strony owczarek w Potrzebie!

Nowe zasady zgłaszania ONków na interaktywną stronę OwP! Od teraz każdy użytkownik po rejestracji na stronie sam może wklejać ogłoszenia z prostego i czytelnego panelu użytkownika. Nareszcie strona zacznie żyć i w pełni spełniać swoją funkcję! Zapraszam wszystkich do pomocy i współpracy z nami!!!

Jak zgłaszać psy do adopcji?

Aby zgłosić psa do adopcji:
1. Rejestrujemy się na stronie OwP (Rejestracja)
2. Po udanej rejestracji logujemy się do panelu użytkownika (Logowanie)
3. Wybieramy odpowiedni rodzaj ogłoszenia (Pies do adopcji lub ogłoszenie o zaginięciu)
4. Wypełniamy wszystkie pola i zatwierdzamy formularz klikając przycisk "wyślij"
5. Po poprawnym dodaniu psa do bazy od razu pojawi się na stronie

Aby zwiększyć szansę na adopcję psa można także zgłosić na forum w tym dziale <--klik
o następującym tytule:

[miasto] imię psa, wiek, wygląd psa [DON, ON, mix DON, mix ON]
np. [Kraków] Bari, 15 lat, DON

W temacie proszę o opis wg. wzoru:

Imię:
Wątek: (link jeśli jest)
Opis: I tutaj dłuższy opis charakteru

I dołączone najlepiej 3-4 zdjęcia w min. rozdzielczosci 640x480px.

Proszę o uszanowanie powyższych zasad, są potrzebne aby nie wprowadzać niepotrzebnego zamieszania i zachować porządek. Prosze także o zgłaszanie jedynie Owczarków Niemieckich i mixów, oraz innych Owczarków. Psy wyraźnie różniące się od owczarków mają osobny dział klik. Są one także ogłaszane jedynie na forum.
Stary 22-02-2010, 10:31   #3
Anashar
Wredny Admin

Anashar's Avatar

Domyślnie

To co? Pomoże ktoś? To proste, tylko potrzeba trochę chęci i czasu
Stary 23-02-2010, 22:25   #4
Eko
Psiedskolak

Eko's Avatar

Domyślnie

Chętnie bym pomogła, a jest wymagane znanie osobiste psów które się ogłasza ... czy można np. ze strony schroniska ...
Eko jest Offline   Reply With Quote
Stary 24-02-2010, 15:12   #5
Anashar
Wredny Admin

Anashar's Avatar

Domyślnie

Jasne, że można ze strony. Możesz przenieść wszystkie psy z działu "Zgłoszenia" A później wkleić tu linki do tematów psów, które już wkleiłaś na stronę
Stary 24-02-2010, 21:20   #6
Eko
Psiedskolak

Eko's Avatar

Domyślnie

Aha. Ok. Dzięki za odpowiedz no to powolutku zaczniemy w tym temacie działać . Żal mi psiaków z Mieleckiego schronu tyle tam tego ... i jeszcze więcej przybywa, a tu taj mało jak zauważyłam ON-ów z Podkarpacia. Może ktoś będzie szukał akurat z tego rejonu i upatrzy jakiego ... Tylko ja nie znam ich osobiście tyle co ze strony oczywiście. Nawet tam nie byłam ...miałam, ale między czasie trafiła się Saruśka i tak już plan padł ...
Eko jest Offline   Reply With Quote
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania